Nyårshälsning från Teneriffa och Mats SM7BUA:
”SOCWA-förbindelse med Tony SM4NSS”

Posted by Erik SM7DZV on 3 januari, 2017 in Nyheter |

— Här nere på Teneriffa har året börjat på ett makalöst fint sätt med högsommarvärme, blå himmel och ljumma vindar. Idag på eftermiddagen tog Britt-Marie och jag en promenad utmed stranden där tusentals turister njöt av solen och vattnet, skriver Mats SM7BUA i sin nyårshälsning.

Teneriffa 20127-01-01

Hej och en god fortsättning på det nya året 2017. Det känns alltid lite speciellt den första dagen på året, då man har uppgraderat siffrorna.

Jag har också idag kört mitt första SOCWA QSO 2017, det blev Tony SM4NSS som svarade på mitt CQ SAX. Jag körde remote via en IC706 Mk ll som SM7NDX Janne installerat i SVARKs klubbhus i Axamo utanför Jönköping. I somras satte jag upp en 80 meters dipol som ger mycket gott resultat. Det är ett utmärkt radioläge som SVARK fått vid sitt nya klubbhus!

 

 

Egna stationen hos radiodoktorn SM5SUH
Min egen station, som varit installerad 3 mil väster om Ljungby har drabbats av vinterförkylning och är hos farbror radiodoktorn SM5SUH Janne för reparation. Stationen i Axamo fungerar fint och jag är tacksam till Janne NDX att han fixade den för min del.

Kommer hem i april
Jag kommer att återvända från EA8 den 9 april för att i mitten av månaden flytta in i en nybyggd lägenhet uppe i Bankeryd norr om Jönköping. Det är lite extra spännande eftersom det är första gången som jag och BM får bo i en helt ny lägenhet. Jag har ingen aning om möjligheten till antenn där, men via remoten kommer det alltid att finnas lösningar.

Behöver remote-QTH i närheten av Bankeryd
Eftersom vi helt lämnar Ljungby hoppas jag kunna hitta ett remote QTH närmare Bankeryd, svårigheten kan ju vara att få en bra internetuppkoppling. I Ljungby har jag haft en mobil lösning, det borde fungera i Bankerydstrakten också. Vi får se hur man kan lösa det.

Gott Nytt År till er alla!
Jag önskar er och era familjer allt gott och ett fint nytt år! Väl mött på banden, min IC7000 med Mosley GP antenn funkar fint här nere, men kör enbart cw med en stationen och då på 14.037 kHz helst på förmiddagen.

73 es gd DX
Mats EA8/SM7BUA

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com