Kälarne radiomuseum till salu

Posted by Erik SM7DZV on 4 januari, 2017 in Nyheter |

Klicka på bilden för att komma till Blocket.

— Av Erik SM7DZV —

Radiomuseet i Kälarne i östra Jämtland är till salu. Museets ägare har lagt ut det på Blocket och säljer av hälsoskäl.

Cirka 700 objekt, bland annat kristallmottagare, grafofoner, fonografer och grammofoner kommer att säljas inklusive inredning i tidstypisk miljö är till salu. Samlingen har bland annat varit utställd på Östersunds länsmuseum och uppmärksammats i flera tidningsartiklar.

 

Museet, som tidigare fanns i Hammarstrand, hade varit stängt några år på grund av att lokalen, skolannexet, drabbades av en vattenskada. När Ragunda kommun beslöt att riva byggnaden flyttades museet till Kälarne gamla skola. Återinvigning på den nya platsen skedde den 1 juli 2014.

Lördagen den 5 juli 2014 besökte medlemmar i SI9AM radiomuseet, där de träffade radioentusiasten Sune Kvist och XYL Karin. Med stort engagemang berättade Sune om uppkomsten och samlandet av radiomottagare från 1910-20 talet och framåt. De hundratals föremålen som finns i Kälarne gamla skola ger underlag för en tidsresa genom 100 år.

När SI9AM:s medlemmar besökte Radiomuseet i Kälarne i juni 2014 fick Dan SM3MTQ t.v. nöjet att träffa radioentusiasten och samlaren Sune Kvist. Båda beundrar en klenod, en Philipsmottagare från 1931.
FOTO Jörgen SM3FJF

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com