Bryce har hittat både översättare och släktingar
— Peter översätter New DX-er´s Handbook

Posted by Erik SM7DZV on 7 januari, 2017 in Nyheter |

Författaren och fotojournalisten Peter Arninge SM5GMZ översätter K7UA:s bok
New DX-er´s Handbook. Det är nu klart sedan Peter och Bryce kommit överens om hur arbetet ska läggas upp. Någon gång till våren kommer boken att vara tillgänglig för svenska läsare.

FOTO © Peppe Arninge

—Av Erik SM7DZV —

Peter SM5GMZ översätter K7UA:s bok New DX-er´s Handbook. Det var i förra veckan som Peter upptäckte att Bryce behöver hjälp med översättningen, och sedan dess har ingen tid gått förlorad.

Peter och Bryce har dragit upp linjerna för jobbet, och Peter har fria händer för översättningen och för den grafiska utformningen.  Någon gång till våren kommer boken att vara tillgänglig för svenska läsare.

 

 

Det var sommaren 2015 som Bryce vände sig till Amatörradionyheterna och undrade ifall vi kunde förmedla kontakt till någon radioamatör som kunde vara intresserad av att göra översättning av de drygt 60 sidorna till svenska. Vi hade en kontakt, som backade ur, efter att ha tänkt igenom situationen.

Bryce hittade släktingar i Skåne
Sedan dess har inget hänt förrän förra veckan, i samband med att vi rapporterade att Uno SM7HPK hade hittat släktingar till Bryce i Skåne. Bryces förfäder kom från Sverige på 1800-talet, och hans amerikanska familj hade helt tappat kontakterna med eventuella levande svenska släktingar. Det var Uno SM7HPK som gav sig i kast med kyrkböckerna och hittade Bryces släktingar i Sjöbo och Önneköp. När vi skrev om Unos lyckade släktforskningsinsats nämnde vi på nytt Bryces behov av att hitta någon som kunde översätta hans nybörjarbok om DX-ing till svenska. Det var den notisen som Peter fick ögonen på, och nu är planeringen av arbetet i full gång.

Peter SM5GMZ — Här i radiomiljö.
FOTO © Peppe Arninge

Peter SM5GMZ kör helst telegrafi
Peter SM5GMZ tog sitt C-certifikat för amatörradio 1975. Det följdes av uppgradering till B och vid uppnådd 18-årsålder till A. Peter har provat på många olika trafiksätt inom amatörradion, men den totalt dominerande trafikmetoden är telegrafi.

Gedigen journalistbakgrund
Peter har en gedigen bakgrund som journalist. Han började sin karriär som journalist i början av 80-talet, som reporter och kolumnist i Stockholm. Efter arbete som korrespondent för Sveriges Radio bytte han inriktning i mitten av 1990-talet för att på heltid ägna sig åt reportagefotografi. Han har en examen från Stockholms universitet som bland annat innehåller engelska. Han har också utbildningar från Bergs skola för kommunikation samt Svenska Filminstitutet.

Besök rekommenderas
Ett besök på Peters hemsida på nätet rekommenderas.

Länkar:
Peter Arninges SM5GMZ hemsida

Artikel i Amatörradionyheterna den 27 december 2016: Klicka på länken nedan.

Bryce K7UA sökte översättare — hittade svenska släktingar

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com