Coca-Cola anklagas för att ha mörkat hälsorisker

Posted by Erik SM7DZV on 7 januari, 2017 in Nyheter |

   SVT Vetenskap rapporterar att Coca-Cola och The American Beverage Association, ABA, har stämts för att medvetet vilseleda allmänheten om hälsoriskerna med sockersötad dryck, bland annat genom att förvanska forskning.

Enligt stämningen har Coca-Cola och ABA medvetet försökt tona ner sambandet mellan ett högt intag av sockersötad dryck och USA:s fetmaepidemi. Den alternativa berättelsen som istället kommunicerats är att det är bristen på fysisk aktivitet som är den stora boven.

 

Jämförs med tobaksbolagens desinformation
CocaCola och ABA:s agerande jämförs i stämningen med tobaksbolagens desinformationskampanjer, som från 50-talet och framåt gått ut på att så tvivel kring den forskning som kopplade ihop rökning med lungcancer och andra sjukdomar.

Länk till SVT:s nyhetsartikel

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com