En (!) senator stoppade Amateur Radio Parity Act

Posted by Erik SM7DZV on 11 januari, 2017 in Nyheter |

Washington Capitol.
Credit: Wikimedia Commons

— Av Erik SM7DZV —

En ensam senator (!) i den amerikanska kongressen, demokraten Bill Nelson från Florida, lyckades förhindra att lagförslaget Amateur Radio Parity Act togs upp till slutlig omröstning i Senaten. Lagförslaget går ut på att försäkra radioamatörer, som behöver sätta upp antenner, rimliga villkor i deras förhandlingar med fastighetsägare.

Lagförslaget betraktades allmänt som okontroversiellt. Att Representanthuset enhälligt hade antagit lagförslaget spelade ingen roll för den protesterande senatorn från Florida. Inte heller att den nationella organisationen för fastighetsägare, efter en del språkliga ändringar, hade tillstyrkt förslaget. Det kan noteras att Florida har det näst högsta antalet radioamatörer av USA:s stater. ARRL uppmanar nu sina medlmmar i Florida att försöka få senatorn att ändra sig.

Länk – Läs hela nyhetsnotisen på CQNewsRoom

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com