ARRL ber FCC öppna 5 MHz för amatörradio

Posted by Erik SM7DZV on 17 januari, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Länk: Klicka på bilden!

Southgate Amateur Radio News rapporterar att ARRL under förra veckan bad FCC att allokera ett nytt, sekundärt sammanhängande amatörradioband på 5 MHz, inom det frekvensområde som beslutades av WRC-15. Den federala regeringen är primär användare av 5-MHz-spektrumet.

Framställningen omfattar även önskemål om att få behålla fyra av nuvarande fem 60-meterskanaler samt att nuvarande regler för drift bibehålls. Det innebär bland annat en effektgräns (ERP) på 100 watt PEP.

 

Den föreslagna åtgärden skulle innebära slutligt genomförande av beslutet vid Världsradionferensen 2015 (WRC-15) som öppnade för en sekundär internationell tilldelning av 5,351.5 till 5,366.5 kHz för amatörradio. Viktigt innan orkansäsongen En sådant beslut kommer att ge radioamatörer, som bedriver radiokommunikation vid nödsituationer och katastrofer — i synnerhet mellan USA och Karibien  mer tillförlitlig, flexibel och kapabel kommunikation, skriver ARRL. Föreninen framhåller att beslutet även skulle ge bättre möjligheter till beredskap och övningar inför nästa orkansäsong, sommaren 2017.

Not: FCC
Federal Communicans Committé.
USA:s spektrumövervakande frekvensmyndighet.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com