PTS förelägger Telia avbryta otillåten trafikstyrning

Posted by Erik SM7DZV on 24 januari, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

PTS gör bedömningen att Telias erbjudanden om ”Fri surf på sociala medier” (Sociala) och ”Fri surf lyssna” (Lyssna) bryter mot EU:s regelverk där det stadgas att all internettrafik ska behandlas likvärdigt.

Skälet till ingripandet mot Telia är att vissa tjänster eller applikationer i dess erbjudanden undantas från ”datataket” i abonnemanget. När datavolymen är förbrukad stängs all trafik av, utom för de tjänster och applikationer som ingår i erbjudandena. Detta är enligt PTS bedömning en otillåten trafikstyrning. PTS har därför fattat beslut om ett föreläggande och ger Telia 30 dagar på sig att rätta sig.

Länk till PTS

Copyright © 2014-2018 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com