PTS förelägger Telia avbryta otillåten trafikstyrning

Posted by Erik SM7DZV on 24 januari, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

PTS gör bedömningen att Telias erbjudanden om ”Fri surf på sociala medier” (Sociala) och ”Fri surf lyssna” (Lyssna) bryter mot EU:s regelverk där det stadgas att all internettrafik ska behandlas likvärdigt.

Skälet till ingripandet mot Telia är att vissa tjänster eller applikationer i dess erbjudanden undantas från ”datataket” i abonnemanget. När datavolymen är förbrukad stängs all trafik av, utom för de tjänster och applikationer som ingår i erbjudandena. Detta är enligt PTS bedömning en otillåten trafikstyrning. PTS har därför fattat beslut om ett föreläggande och ger Telia 30 dagar på sig att rätta sig.

Länk till PTS

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com