Såg antennlinor — larmade ambulans
”Trodde nog att hon såg en självmordskandiat”

Posted by Erik SM7DZV on 26 januari, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Klicka på bilden för att komma till bloggen.

För två och ett halvt år sedan körde Jan SM6CJJ naturreservat från ett militärt övningsområde nära Skövde. Då blev han tillfångatagen av en nitisk hemvärnsgrupp. Stor uppståndelse i lokalradio och dito press.

JO satte punkt för ärendet i september året därpå genom att kritisera P4 för att ha överträtt sina befogenheter. I går var Jan i hetluften igen:

Han cyklade ut till en liten sjö nära Skövde för att köra radio. Han berättar på nätet hur en dam gick förbi när han höll på att sätta upp sina antenner. Det visade sig att hon ringde 112, som skickade en ambulans. ”Hon såg väl antennlinorna och trodde kanske att det var en person tänkte ta livet av sig” funderar Jan.

 

 

Det har sina sidor att ägna sig åt radiotrafik från sjöar och naturreservat. I maj fick Sören SM5DVD besök av polis, sedan ett par förbipaserande fått för sig att han såg skum ut och nog liknade en spion.

– Folk fattar inte vad vi håller på med. Det är faktiskt så att jag har börjat tänka mej för, innan jag ger mej ut i naturen för att köra radio, säger Jan.

Länkar 
Sören SM5DVD uppvaktas av polisen 
Jan SM6CJJ togs till fånga av Hemvärnet

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com