Internationella Radiodagen 13 februari

Posted by Erik SM7DZV on 12 februari, 2017 in Nyheter |

Klicka på bilden för att komma till hemsidan för Internationella Radiodagen.

— Av Erik SM7DZV —

Den internationella radiodagen firas årligen den 13 februari. Internationella radiodagen är ett UNESCO-arrangemang som instiftades 1946.

Syftet är att öka medvetenheten bland allmänhet och media om radions betydelse samt att uppmuntra beslutsfattare att upprätta och ge tillgång till information genom radio. Ett ytterligare syfte är att stärka nätverk och internationellt samarbete bland programföretag.

Radio når den bredaste publiken i världen
Radio är det massmedium som når den bredaste publiken i världen. Radion är också erkänd som ett kraftfullt kommunikationsverktyg, där man får mycket för pengarna.

 

 

UNESCO:s hemsida
På UNESCO:s hemsida för den internationella radiodagen framhålls att radio är särskilt lämpad för att nå avlägsna samhällen och utsatta människor: analfabeter, handikappade, kvinnor, ungdomar och fattiga, samtidigt som den erbjuder en plattform för att ingripa i den offentliga debatten, oavsett människors utbildningsnivå. Radion har dessutom en stark och specifik roll i kommunikations- och katastrofinsatser.

Läs mer!
Besök gärna hemsidan
där du kan läsa mer radions betydlse för kvinnliga jordbrukare i Zambia samt om att radion är av avgörande betydelse för Internationella Röda Korset och Röda Halvmånen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com