Rättelse om rapport från CQWW160

Posted by Erik SM7DZV on 13 februari, 2017 in Nyheter |

Vi rapporterade förra veckan om Leifs SM0DSG resultat i QRP-klassen av årets CQWW160. Det har idag framkommit att Leif under testen blev ut för ett tekniskt fel på radiostationen.

Rolf, SM5MX, som skrev artikeln förklarar vid som hände:

— Som vi alla vet, kan tekniken ibland ställa till mardrömsliknande missöden inom vår hobby. Leif, 8S0DSG (SM0DSG), vars deltagande i CQWW160 jag tidigare skrivit om, råkade dessvärre ut för just ett sådant i samband med denna test, varför jag ber att få lägga till Leifs egna kommentar om saken:

 

”Vid kontroll i efterhand har jag upptäckt, att min uteffekt under delar av CQWW160-testen den 27-28 januari varierat mellan 5 och 85 watt, och att jag därför i praktiken ej deltog i QRPklassen, som jag angett. Jag har idag informerat The CQ Contest Committee om det oturliga felet och bett om en omklassificering till kategorin Low Power.
Jag vill samtidigt be alla om ursäkt för den uppgift som jag tidigare delgett er om deltagande i QRP-klassen.
Orsaken till det inträffade är troligen ett fel i kretsarna som styrs av TX-power potentiometern i min TS870.
73,
Leif, SM0DSG”

Länk
He did it again…

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com