ARRL:s begäran om att få tillgång
till 60-metersbandet nu ute på remiss

Posted by Erik SM7DZV on 22 februari, 2017 in Nyheter |

Vi har tidigare rapporterat att amerikanska ARRL har begärt hos FCC, Federal Communications Commission, att få tillgång till det frekvenssegment på 60-metersbandet, som Världsradiokonferensen 2015 beslutade upplåta för amatörradio.

Det är upp till varje lands frekvensmyndighet att öppna det nya bandet för amatörradio.

Southgate rapporterar att FCC nu har skickat ut frågan på remiss. Normal remisstid brukar vara 60 dagar. Inget tyder i dagsläget på att de amerikanska radioamatörerna inte skulle få tillgång till 60-metersbandet före årets orkansäsong i Karibien.

/Erik SM7DZV

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com