O–Radionyheter — Trafikverket:
Realtidsinformation underlättar för bilister

Posted by Erik SM7DZV on 22 februari, 2017 in Nyheter |

Restidsvisning på trafikinformationsskylt, väg 226 vid Tumba.
Foto: Trafikverket. Klicka i bilden för att läsa pressmeddelande.

Från och med denna vecka visar Trafikverket restider på vägsträckor som påverkas av byggandet av Förbifart Stockholm. Syftet är att ge trafikanterna bättre möjligheter att planera sin resa när trafikläget förändras. —

Att snabbt kunna få uppdaterad information om trafikläget är viktigt för att trafikanter ska kunna planera sin resa, såväl innan avfärd som ute på vägen. Det visar inte minst erfarenheter från olyckan på Södertäljebron och vinterns kraftiga snöfall i Stockholm.

 

Under byggandet av Förbifart Stockholm i Kungens kurva kommer Trafikverket att visa ungefärliga restider på ett antal nya trafikinformationsskyltar i södra och norra Stockholm. Skyltarna, som är placerade i Tumba, Salem, Fittja och Frösunda, uppdateras kontinuerligt efter trafikläget och informationen visas vid förlängda restider.

Läs trafikverkets pressmeddelande

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com