Tips & knep:
”Igge” SM5LIB fixar en transportväska

Posted by Erik SM7DZV on 22 februari, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Det sägs ibland att radioamatörer kan räkna ut hur olika saker kan användas på sätt som ingen ursprunglig konstruktör eller designer någonsin hade kunnat drömma om. En annan vanlig ansats är att bara fortsätta att förbättra grejerna, där designern slutade.

Igge, SM5LIB, valde den senare metoden för att skapa en skyddande transportväska för riggen. Han utgick från en aluminiumväska, som han köpte för två hundralappar.

 

Jag började med att tillverka ett fack för handpumpen med ett skydd av skumgummi och klädd med en skinimitation i galonliknande material, skriver Igge. Dessutom tillverkade jag i skumgummi och klädd med samma galonliknande materiel en kudde som radion skall vila mot när väskan är i upprätt läge.

En lös kudde kläms mellan locket och ovansidan på radion istället för spännremmar, att hålla den på plats. Min lilla MacBook Air dator kommer att ligga säkert i locket. Datorn är sedan min loggbok MacLoggerDX samt Fldigi för digitala moder. Nu är väskan klar för att användas för transport vid eventuella utflykter.

FOTNOT
Väskan köpte Igge på Biltema för 199 kronor (artikelnummer 202940):

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com