Efter Oroville: Om nyttan
av amatörradio vid allvarliga nödsituationer

Posted by Erik SM7DZV on 25 februari, 2017 in Nyheter |

I svallvågorna efter det hotande dammbrottet i Oroville, Sacramentodalen, Kalifornien, som vi rapporterat om tidigare, skriver en C. Crane på sin blogg om nyttan av amatörradio, när riktigt allvarliga nödsituationer inträffar. Innan myndigheterna kunde blåsa faran över hade mer än 150 tusen människor tvingats lämna sina hem.

 

”Alla tycker”, skriver bloggförfattaren, att har man ”en mobiltelefon kommer det att gå bra. Det vi har sett gång på gång är att mobiltelefoner är opålitliga under sådana omständigheter. Linjerna är ofta igenkorkade och den information som lämnas talar bara in att systemet inte fungerar. Ibland kan mobiltelefonbaser var nere på grund av översvämning eller strömavbrott eller kombinationer av dessa och andra orsaker.

I situationer som dessa kan amatörradions trafiksamordnare göra verklig nytta.”

Länk till bloggen

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com