Chokladkaka enda bytet för inbrottstjyvar
hos Ådalens Sändareamatörer SK3IK i Kramfors

Posted by Erik SM7DZV on 1 mars, 2017 in Nyheter |

Uppsluppen fettisdagsbullefest hos Ådalens Sändareamatörer SK3IK i Kramfors efter årsmötet  i måndags.
På bilden syns Stig SM3PHM, Ivan SM3VES, Ulf SM3RAB, Tomas SM3UZU, Örjan SM3XXJ, Göte SM3DTR och Roger SM3SAM.
FOTO: Anders SM3XKW.

— Av Erik SM7DZV —

I måndags höll SK3IK Ådalens sändareamatörer i Kramfors sitt årsmöte. Av verksamhetsberättelsen framgår att klubbstugan i juli utsattes för ett inbrottsförsök. Det hela slutade med att ett fönster och tillhörande fönsterlucka förstördes. Inbrottstjyvarna misslyckades med att ta sig in in i stugan. Det enda de fick med sig var en chokladkaka som låg inom räckhåll från det trasiga fönstret.

Klubbstugan hålls öppen så gott som varje söndag och där håller klubben också sina möten. Ordföranden Anders SM3XKW har befunnit sig på plats så gott som alla söndagar, året runt. Övriga besökare som återfinns i gästboken är Göte SM3DTR, Thomas SM3DMP, Ulf SM3RAB, Örjan SM3XXJ och Tomas SM3WMU.

Renoverat antennparken
Under sommaren och hösten har klubben renoverat rotor och antenner samt bytt topprör. I samband med arbetet kompletterades antennparken med en roterbar dipol för 30- och 40-metersbanden. Allt arbete över marknivå utfördes av Tomas SM3WMU.

 

Repeatern SK3IK/R är fortfarande tagen ur drift eftersom den stör mottagningen på kortvågsbanden. Oklart när och om den tas i drift igen.

Liksom för så många andra klubbar är ekonomin skral. Antalet betalande medlemmar var vid årets slut 21.

Nya Styrelsen
Den nyvalda styrelsen för Ådalens Sändareamatörer fick följande utseende: Ordförande SM3XKW Anders Sahlén, sekreterare SM3UZU Tomas Westin, kassör SM3RAB Ulf Melin, samt ledamöter SM3GJL Sune Ulfsparre och SM3TIW Jonas Jönsson.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com