Telia fimpar fasta telenätet till småländska byar

Posted by Erik SM7DZV on 10 mars, 2017 in Nyheter |

Illustration Credit:
Wikimedia Commons.

— Av Erik SM7DZV —

Tidningen Östra Småland uppger idag att Telia nu släcker ner den fasta telefonin för ännu fler byar i den småländska glesbygden. Vi har under lång tid uppmärksammat hur Sveriges glesbygd berövas sitt fasta telefonnät, utan att fibernätet är utbyggt och utan att mobilnätet har ordentlig täckning.

De byar i Småland som nu är aktuella ligger i gränstrakterna mellan Högsby och Mönsterås, bland annat Ramshult, Mjölerum och Sibbetorp. De boende är oroliga.

 

”Täckningen så gott som obefintlig”
– Täckningen här ute i skogarna är så gott som obefintlig. Och även om man får ett mobilt bredband undrar man ju hur det blir med surfmängd och kostnader. Det känns inte bra och många här är förbaskade, säger en av de drabbade till tidningen.

Östra Smålands artikel finns både på nätet och i papperstidningen. Artikeln på nätet har varit märkt så att endast prenumeranter kan läsa den. Prova denna länk.

Stora delar av nätet klipps ned under 2017
Stora delar av Småland kommer att förlora sin fasta telefoni under året. Kopparnätet i det nu aktuella området ska enligt Telias planering vara avvecklat vid utgången av 2017.

Klicka här för länkar till några av våra tidigare artiklar om hur Telia avtelefoniserar Sveriges glesbygder.

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com