Nya radioamatörer examinerades i Sundsvall

Posted by Erik SM7DZV on 12 mars, 2017 in Nyheter |

På bilden stående fr.v. lärarna Jörgen Norrmén SM3FJF och Christer Byström SM3ESX samt  provförättarkontrollanten Lennart Lind SM3EFS.
Därefter följer Axel Antonsson, Emil Jonsson, Eric Tjernberg, Mats Hellström, Ulf Strömberg, Pontus Drake och Sven-Erik Sjödin.
Sittande: provförrättaren Björn Ohlsson SM3UQO .

— Av Jörgen Norrmén SM3FJF —

Sundsvalls Radioamatörer, SK3BG, har genom lärarna SM3FJF Jörgen och SM3ESX Christer genomfört vårens amatörradioutbildning på klubblokalen i Sundsvall. Amatörradioutbildningen har bestått av fem utbildningsdagar fördelat på tre utbildningstillfällen samt med hemuppgifter till eleverna varje vecka under de sex veckor som utbildningen har bedrivits.

Det är inte så många platser där amatörradioutbildning bedrivs idag. Det syns i elevlistan. De nya radioamatörerna representerar hela södra norrlandskusten och kommer från Gävle, Hudiksvall, Rättvik, Sundsvall, Njurunda och Härnösand.

 

Röster från amatörradioutbildningen.
Eric: —  Intensiva men innehållsrika helger då utbildningen pågått på klubblokalen i Sundsvall. Jag är montageledare och reser jorden runt i mitt yrke, ca 270 resdagar/år. Här ser jag då en stort nytta med amatörradiocertifikatet inom CEPT-länderna, vilket gör att jag kan utveckla amatörradiohobbyn i Europa.

Sven-Erik—  Mycket bra och kunniga lärare och bra utbildningsdagar med uppmuntrande veckomail med kommande hemläxa.

Axel: —  Samband och samhällsnyttan ligger mig varmt om hjärtat och vi radioamatörer är en framtida resurs i samhället. Nästa steg är att lära sig telegrafi.

Pontus: —  Nöjd med en bra kurs och gott engagemang från lärarna som aldrig ger upp. Ni brinner för oss kursdeltagare.

Emil: —  Nu är jag i mål. Nästa steg är att vidareutveckla sig i amatörradiohobbyn. Samband i samhällets tjänst har en given plats i mitt hjärta.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com