Ihopfällbar portabel solcellsladdare

Posted by Erik SM7DZV on 16 mars, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

I sitt senaste reklamutskick lanserar Kjell & Compani en ihopfällbar portabel solcellsladdare, 10,5 watt, som ger totalt 1,65 A. Laddaren har två USB utgångar, är ihopfällbar, vattentålig och kan enligt reklambladet ladda upp en mobil på 2-4 timmar.

Nu vet alla fjällvandrare vad dom måste hänga längst ut på ryggsäcken. Mobiltelefonen eller surfplattan kommer troligen att vara laddade.

Om det finns telefontäckning i förmodad fjällvärld eller glesbygd där vandrarna ska dra fram, får de kolla hos sina respektive operatörer. Täckningskartorna uppdateras ofta och någon nationell aggregerad täckningskarta för alla operatörer finns inte. Det finns ingen möjlighet att hålla en sådan uppdaterad.

 

Prissättning för idioter?
Priset för den portabla solcellsladdaren är 500 kronor. Att företaget annonserar ut varan för 499,90 kan ju enbart bero på att företaget anser att kunderna är idioter, eller på att kundernas köpbeteende sedan tidigare visat firman att de (kunderna) verkligen är idioter. Tioöringen blev ogiltig den 30 september 1992.

Avrundningsregler
Vid avrundning till jämn krona gäller att upp till 49 öre ska avrundas nedåt, 50 till 99 öre ska avrundas uppåt. Om flera priser adderas ska avrundningen göras på summan. Svenska standiseringsinstitutet säljer en pdf-fil med avrundningsregler för 395 kronor. Där får man ju åtminstone en femma tillbaka på 400, men det lär vara svårt att göra någon vinst på affären, och nytta av kunskapen är nog i de flesta fall försumbar.

Länk
Länk till riksbankens förteckning över ogiltiga mynt.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com