O-radiokommentar om polsk EU-parlamentariker:

”Kvinnor måste tjäna mindre än män
— De är svagare och mindre intelligenta”

Posted by Erik SM7DZV on 16 mars, 2017 in Nyheter |
Uppdaterat 2017-03-17: Läsarkommentar

— Nyhetskommentar av Erik SM7DZV 

EU-parlamentarikern Janusz Korwin-Mikke under plenarmöte.
Credit: © European Union 2017 – Source : EP. Reference: EP-048656A

Den polske EU-parlamentsledamoten Janusz Korwin-Mikke stängs av efter kvinnofientliga uttalanden i sessionssalen i en debatt för ett tag sedan.

Korwin-Mikke sade bland annat att kvinnor måste tjäna mindre än män för att de är svagare och mindre intelligenta.

Hade han bott i USA hade han kanske kunnat ingå i den nye presidentens regering.  Hade han varit född i Skärholmen hade han kanske efter känt föredöme kunnat avancera till partiledare och hävda att stockholmare är smartare än lantisar.

Läsarkommentar:

Som polsk medborgare bosatt i Sverige ser jag tendens att man ständigt svartmålar Polen i pressen och i andra medier. Jag tycker att omdömen ofta baseras på felaktig information, bristande kunskap eller kanske på ”Den kungliga svenska avundsjukan”.

Redaktionen:
Jag har rubricerat notisen som ”O-radiokommentar..” för att tala om att den inte har något med radio att göra. Notisen handlar om en i mitt tycke totalt galen politiker. Omdömet gäller oavsett varifrån politikern skulle råka komma.

För den här notisens publicering hade det ingen som helst betydelse om varifrån politikern råkade komma. Han hade fått komma från vilket land som helst. Jag hade publicerat notisen ändå.

Det antyds i mejlet att publiceringen av notisen visar att redaktören skulle ha brist på så kallad ”ham spirit”. Inget kunde vara mer fel. En nyhet är en nyhet, oavsett från vilket land den kommer.

Jag beklagar djupt att polska medborgare eller Polens vänner kan ha tagit illa vid sig av publiceringen. Det var verkligen inte avsikten.

/SM7DZV

 


Länkar:
”Kvinnor är svagare och dummare”
Böter för Hitlerhälsning i EU
Polsk extremkonservativ räddar SD:s partistöd
700.000 vill stänga av högerpolitiker

FOTNOT: EU-parlamentarikers löner
En EU-parlamentariker tjänar, enligt de uppgifter vi fått fram idag, 8213 Euro i månaden. Efter EU-skatt och dito försäkringar återstår 6402 Euro att skatta för i hemlandet (cirka 60 000 kronor i månaden i Sverige). Övriga förmåner EU-parlamentarikern har är naturligtvis reseersättningar enligt uppvisade kvitton. Till det kommer ersättning för kontor, porto och telefon 40 000 kronor (SEK) per månad samt ett skattefritt dagtraktamente på 300 euro per dygn.  Länk

OECD-statistik 2015. Länk.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com