Ljussignalering på telegrafi
räddade britt som ramlat och brutit benet

Posted by Erik SM7DZV on 21 mars, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

En 54-årig brittisk sergeant i reserven promenerade en januarieftermiddag på stranden av Engelska kanalen nära Lyme Regis. Plötsligt halkar han på slipprigt sjögräs, ramlar och bryter benet. Ingen mobiltelefon har han med sig. Inga människor finns i närheten. Mörkret börjar falla och han frågar sig: Vad har jag som jag kan använda för att påkalla hjälp?

 

 

Han bestämmer sig för att prova en liten ficklampa han har med sig: Han blinkar SOS i riktning mot hotellet där han tagit  in, i förhoppning om att hans fru ska uppmärksamma hans belägenhet. Därefter svänger han lampan över sitt huvud, som för att få kontakt med en helikopter.

Efter att ha upprepat proceduren tre gången hittar hans hustru honom, vägledd av morsesignalerna. Hustrun larmar räddningstjänsten. Sergeanten transporteras till sjukhus och historien får ett lyckligt slut.

BBC News har hela storyn. Klicka här för länk.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com