BBC studsar Månskenssonaten i EME-konsert

Posted by Erik SM7DZV on 25 mars, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

För ett år sedan gav Anna von Hausswolff en utsåld konsert från Dramaten där hon hon framförde sin musikvideo Evocation. Musiken direktsändes via amatörradiostationen på Kvarnberget, studsade mot månen och blandades med musiken som spelades från scenen.

På måndag klockan 23, engelsk tid, gör BBC en egen variant av metoden, där artisten heter Katie Paterson och radioamatören som sköter månstudsen heter Peter G3LTF Blair. Paterson kommer att spela Bethovens Månskenssonat .

Wireless Nights
Sändningen på måndag kväll, den 27 mars klockan 23 engelsk tid, ingår i Jarvis Cockers BBC-serie Wireless Nights. Sändningen kommer bland annat att handla om Paddy Macaloon, som är kortvågsentusiast och grundare av bandet Prefab Sprout. Lyssna på Jarvis Cockers ”Wireless Nights”, uppmanar BBC i sin presentation av programmet.

Länkar
BBC:s programpresentation  
Artikel hos Southgate Amateur Radio News  
Amatörradionyheterna: Månstuds från Kvarnberget

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com