Kommentarer överflödiga

Posted by Erik SM7DZV on 27 mars, 2017 in Nyheter |


Men ändå — här kommer en läsarkommentar:

— Jag sitter i mitt radiorum och på telegrafi snackar med en kille i VK (Australien). Min hustru är ute i köket och lagar till något gott. Köket är beläget cirka 10 m från min station.

— Vid måltiden nämner jag mitt QSO och tillägger att australiern hörde mina pip innan de nådde ut i köket. Detta baserat på att vi vet att radiosignalen går 7 1//2 gånger runt jorden på en sekund och då är den dessutom uppe och studsar i något lager. Med ljudets hastighet, på i detta sammanhang mediokra 300 m/s, så borde väl detta stämma.

— Dagen HF conds POOR POOR POOR POOR har säkert ingen betydelse, mer än att det var mycket länge sedan jag hade någon DX-qso…

/Erik SM7DZV

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com