SVT: Falska nyheter i omlopp efter terrordåd

Posted by Erik SM7DZV on 10 april, 2017 in Nyheter |
Publicerat 2017-04-10 klockan 22.10

SVT rapporterar i kväll hur falska nyheter sprids på nätet i främlingsfientligt syfte.  Falska nyheter är inget nytt fenomen, utan kommer fram när det finns politiska poänger att vinna, skriver SVT i artikeln:

Klicka på bilden för att komma till SVT:s nyhetsartikel.

På en bild från Drottninggatan efter terrordådet har en kvinna i slöja placerats i bakgrunden för att ge sken av att muslimer inte bryr sig om händelsen. Kvinnan fångades för första gången på bild under terrordådet i London den 22 mars och blev då föremål för en hatkampanj eftersom somliga ville sprida bilden av att hon inte visat tillräckligt mycket medkänsla för dödsoffren. I ett uttalande har hon berättat om chocken över att både behöva hantera terrorattacken och att en bild av henne används i främlingsfientligt syfte.

/Erik SM7DZV

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com