Inte bara kineser…

Posted by Erik SM7DZV on 12 april, 2017 in Nyheter |
2017-04-12

I morse kunde en station som uppgav sig vara UA4NM höras på telegrafi med god signalstyrka på 145.750 MHz. Det är naturligvis inte möjligt att uttala sig om eventuella orsaker. Det kan ha rört sig om allt från tekniska fel på stationens frekvensinställning till mänskliga tillkortakommanden.

Med tanke på förekomsten av illegal användning av anropssignaler går det inte ens att vara säker på att det var den uppgivna ryska stationen som störde. Det var kanske inte ens UA4NM som var QRV på R6?

Kina har sedan hösten 2015 kritiserats för att inte respektera den internationella bandplanen för 144 – 145 MHz genom att låta sina amatörradiosatelliter sända på frekvenssegment avsett för repeatertrafik. Länk.

/Erik SM7DZV

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com