Lars SM0OY ny ordförande för SCAG

Posted by Erik SM7DZV on 14 april, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Lars SM0OY ny ordförande för SCAG.

SCAG, Scandianvian CW Activity Group, höll årsmöte i Eskilstuna i samband med Radiomässan.

Kjell SM6CTQ lämnar efter 15 år
Efter 15 år som ordförande lämnade Kjell Nerlich SM6CTQ, Karlsborg, över ordförandeklubban till Lars Nordgren SM0OY, Täby. Lars har tidigare varit vice ordförande. I samband med ordförandeskiftet fick Kjell en minnesgåva av sin efterträdare.

Eric SM1TDE ny vice ordförande
Genom att Lars blev ordförande genomfördes fyllnadsval och till vice ordförande utsågs Eric Wennström SM1TDE, Visby. Eric går även in som sekreterare. Kjell Edvardsson SM5CCE, Tystberga, omvaldes som kassör för två år. Joakim Nilsson SM7WNM, Bjärnum, är styrelseledamot med ett år kvar av sin mandatperiod.

 

 

Kjell SM6CTQ lämnade över ordförandeklubban efter 15 år.
FOTO © Erik SM7DZV.

Till revisor utsågs Krister Eriksson SM5KRI, Västerås, med Donald Olofsson SM5ACQ, Västerås, som ersättare. Till valberedning utsågs Kjell SM6CTQ och Eric Lund SM6JSM, Karlsborg.

Nästa SKD på Midsommardagen
Under 2017 kommer SCAG att liksom tidigare år genomföra SKD, Straight Key Day, där den deltagare som har den vackraste telegrafihandstilen koras. SKD genomförs två gånger under året. De som missade Nyårsdagens SKD har nästa chans på Midsommardagen.

Sprinten lockade få – Framtid oviss
SCAG Sprint lockade få deltagare, och före jul beslutade man sig därför att lägga ned tävlingen. Efter det beslutet har önskemål kommit om fortsättning. Testledaren och nye ordföranden var inte helt avvisande men ställde ett villkor: en förutsättning är att det blir fler deltagare än tidigare.

Samarbete och hemsida
Föreningen kommer att fortsätta att samarbeta med Ölands Radioamatörer i SOCWA. Det är också möjligt att det blir samarbete med SMFF/CW. Hemsidan uppdateras fortlöpande. Föreningen söker en redaktör för nyhetsbreven, som publiceras på hemsidan.

Länk. SCAG:s hemsida

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com