Välbesökt bakluckeloppis
vid Motala Radiomuseum

Posted by Erik SM7DZV on 21 maj, 2017 in Nyheter |

Janne SM5SUH i förgrunden, är en radioknalle som sällan missar en loppmarknad eller field day inom rimligt avstånd från Ödeshög. Den här gången var Janne på hemmaplan, medlem i SK5SM som han är.
FOTO © Lennart SA5MMM
Klicka i bilden för större format.

— Av Lennart SA5MMM —

Väderprognosen för lördagen lovade solsken och många plusgrader. Men vi i SK5SM hade på lördagsmorgonen ingen aning om ifall det skulle komma några säljare eller besökare, även om några hade aviserat sitt intresse.

Oron skingrades snart. Redan vid halvåtta stod SM5SUH Janne framför grinden med fullastad bil. Han ville ha bästa platsen och helst i skuggan – vilket han givetvis fick.

 

Snart rullade bilarna in på rad innehållande det mesta inom teknik och radio. Glädjande nog var det många långväga säljare från t.ex. Vetlanda, Kristinehamn, Kumla och så förstås Linköping och Motala. Vid tiotiden började de presumtiva köparna komma. Intrycket är dock att lasterna är konstant, dvs de som sålde köpte med sig nya mojänger hem.

SM5CNQ Arne kör CW med sin KX3:a och hembyggda 3-elements antenn för 50 MHz. Intresserade åskådare i bakgrunden är fr.v. Rolf SM5YSO,  Leif SM5CEU samt Conny  SM5ATP. Personen längst till höger är okänd för redaktörerna.
FOTO © Lennart SA5MMM
Klicka i bilden för större format.

Tre radiostattioner igång
Och vad är väl en Field-Day utan radio? Tre stationer var igång samtidigt. Arne SM5CNQ testade för första gången sin 3-elements 50 MHz-antenn med mycket bra resultat. SM5DK Lars Erik körde en del DX och SA5BZT Kenneth tillsammans med SM5BXC Karl-Axel passade på att logga så många SMFF och SMSS och möjligt.

Vid 11 öppnade Rundradiomuseet sina portar för besökare samtidigt som Cafeterian hade premiär för säsongen. För de som ville ha lite kraftigare tilltugg passade Street-Food-bussens utbud bra.

Mastklättring på programmet
Kl 13 begav sig en liten tropp för att bestiga södra radiotornet. När alla hade åkt hem och vi i arrangörsklubben plockade ihop de sista borden, satt gruppen fortfarande kvar längst upp i tornet på plattformen. Kanske inväntade de solnedgången?

Succé!
Bakluckeloppisen på Rundradiomuseet blev en succé. Kanske var den allra största behållningen ändå den sociala delen – att träffas, prata och kanske ta en kopp kaffe tillsammans?

Tack alla säljare och besökare! Vi får se vad som händer nästa år.

Fler bilder
Fler bilder från bakluckeloppisen finns här på Janne SM5SUH hemsida.
Klicka här. Välj 2017.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com