FCC skärper spektrumövervakningen
ARRL utarbetar samarbetsavtal

Posted by Erik SM7DZV on 27 maj, 2017 in Nyheter |

—  Av Erik SM7DZV —

ARRL arbetar på samarbetsavtal med FCC, USA:s spektrummyndighet

CQ:s nyhetsbrev rapporterade nyligen att FCC, USA:s spektrummyndighet, väntas skärpa spektrumövervakningen på amatörradiobanden. Samtidigt arbetar ARRL på slutformuleringar i ett kommande samarbetsavtal med myndigheten.

ARRL chefsjurist Chris Imlay, W3KD, rapporterade i mars till ARRL:s verkställande utskott att han bedömer att FCC, den amerikanska frekvensövervakningsmyndigheten, i framtiden väntas införa effektivare kontroller av amatörradiotrafiken.

 

Imlay rapporterade att kommissionens (FCC) nya ordförande, Ajit Pai, är mycket intresserad av bättre verkställighet och att Michael Carowitz, som är ny chef för myndighetens övervakningsbyrå, uppges vara ”amatörvänlig.”

Förutser effektivare frekvensövervakning
Enligt nyhetsbrevet från ARRL ansåg Imlay inför utskottet att han ”förutser möjligheter för förbättrat arbete rörande brott mot spektrumreglerna, samt möjligheter att bygga ett starkare samarbete med FCC i alla frågor.”

I en relaterad fråga rapporteras att ARRL har börjat arbeta på slutliga formuleringar i ett reviderat samförståndsavtal med FCC.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com