SVT: Oklart om kostnader för Blåljus-GSM

Posted by Erik SM7DZV on 29 maj, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Inrikesminister Anders Ygeman Foto: Bill Nilsson/Regeringskansliet

Regeringen beslutade i oktober att sätta stopp för en planerad utförsäljningen av frekvenser inom 700 MHz-bandet. Regeringsbeslutet innebar att Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB, gick segrande ur striden med Post- och Telestyrelsen, PTS, om hur 700 MHz- bandet ska användas i framtiden.

Nu uppmärksammar Konkurrensverket oklarheter i de ekonomiska förutsättningarna.

Konkurrensverket säger nu att det finns oklarheter i de ekonomiska förutsättningarna för uppbyggnaden av det nya radionätet. Inrikesminister Anders Ygeman medger att kostnaderna för det nya nätet är en risk.

Ygeman: ”Också risk att inte ha säkra kommuniationer”
– Men det är också en väldigt stor ekonomisk risk att inte ha säkra kommunikationer för polis, räddningstjänst och sjukvård. Vi såg till exempel vid terrorattentatet i Stockholm hur viktigt det är att de olika blåljusorganisationerna kan kommunicera säkert sinsemellan, säger Anders Ygeman till SVT.

Länkar
SVT: Nytt nät för blåljus kostar miljarder
Amatörradionyheterna (2016-10-31): Regeringen stödjer 4g-nät för blåljusen

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com