Radioamatörer hjälper Brandkåren i Gun Fat City
och installerar kortvåg för kriskommunikation

Posted by Erik SM7DZV on 6 juni, 2017 in Nyheter |

Klicka på logotypen för att komma till Southgates artikel.

Soutgate Amateur Radio News rapporterar att brandkåren i Gun Fat City och Cedar Creek har gått samman med den lokala amatörradioklubben för att skapa backupkommunikation för situationer när stormar slår ut elkraft, skadar mobiltelefonnätverk och gör Internet och vanliga telefonlinjer obrukbara.

För ett par år sedan installerade amatörradioklubben en radiostation med en räckvidd på två och en halv mil, som en del av det Krishanteringscentrum som brandkåren underhåller för att samordna kommunikationen i området. Radioamatörernas nät uppfyller flertalet lokala behov.

Läs hela artikeln i The Monitor

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com