Succé för Amatörradions Dag i Sundsvall

Posted by Erik SM7DZV on 7 juni, 2017 in Nyheter |

På bilden syns några av oss närmare femtontalet medlemmar som medverkade och hjälpte till att marknadsföra vår härliga hobby: Stående fr.v. SM3MEH Tomas Åberg, SM3EFS Lennart Lind, SM3NFB Torsten Hjalmarsson, SM3UQO Björn Ohlsson, SM3XCG Inga-Lena Svedberg, SM3WUA Kent Eriksson, SM3ESX Christer Byström. Knästående SA3EKN Erik Eken Tjernberg med dottern Nathalie. Skymtande i bakgrunden ser vi SM3KDY Mats Danielsson.
Bakom kameran har vi SM3FJF Jörgen Norrmén.

— Text och bild: SM3FJF Jörgen Norrmén —

“Föreningslivets Dag” är ett av flera teman på Sveriges Nationaldag den 6 juni i Sundsvall. Över 20 000 besökande kom till Sundsvalls Centrum och firade nationaldagen.

För elfte året i rad, fanns SK3BG Sundsvalls Radioamatörer med bland de föreningar som presenterade sin klubbverksamhet. Vi hade fått en mycket bra placering nära Stora Torget i Sundsvall. 15 klubbmedlemmar hörsammade uppmaningen att delta i någon form under “Amatörradions Dag” och utöver dessa anslöt ytterligare ett 10-tal klubbmedlemmar.

 

På SK3BGs ”torgplats” fanns:

– Torgbord med informationsmaterial, QTC, godis och gratis namnlotteri med presentkortspriser för 1000 kronor.

– Mobil Radiovagn där vi presenterade Radio i flera perspektiv, där besökarna själva hemmavid, ska kunna lyssna vidare och bli intresserade av att lyssna på radiostationer och på amatörradio
a) “Radio Garden” lyssna på din favoritradiostation, vart som helst i världen

b) “Kivi SDR-radio” där besökarna fick tips om att lyssna på Amatörradio, från ett antal SDR-radiostationer jorden runt

c) Remote-kortvåg där besökarna fick följa amatörradiotrafik på 14 MHz
d) Information om SK3BGs klubbverksamhet

Detta koncept kändes som ett vinnarkoncept för att nå de intresserade som besökte oss i vår torgmonter. Uppskattningsvis nådde vi ca 500 besökande personer under de fem timmarna som arrangemanget varade.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com