Veckoslut på SK0UX Kvarnberget
för SSA:s ungdomsgrupp

Posted by Erik SM7DZV on 17 juni, 2017 in Nyheter |
Uppdatering 2017-06-18: Redaktionell notis. ”SSA hade inte råd betala resebidrag”.

Deltagare i ungdomsaktiviteten på SK0UX, Kvarnberget, under intensiv kortvågstrafik.
Fr.v. SA2BLV Peter, SA5ICC Jonas, SA3BXA Magnus och SA2PKA Petter.
Stående SA6BET Magnus.

FOTO Tore SM0DZB.

— Text och bilder Tore SM0DZB —

Medlemmar ur SSA:s ungdomsgrupp besöker denna helg Kvarnberget och SK0UX.  Ungdomarna anlände fredagkväll. Besöket inleddes med en visning av antennparken på SK0UX.

Därefter följde en liten genomgång av radiostationerna. Ungdomarna fick  därefter tips om kortvågskonditioner och om några av de hjälpmedel som finns på internet.


Redaktionell kommentar:

SSA ”hade inte råd” att stödja ungdomsträffen

Inbjudan till helgens ungdomsträff på Kvarnberget gick ut till cirka 60 personer.

Från olika källor har redaktionen, sedan artikeln publicerades, nåtts av uppgifter om att deltagarantalet begränsades kraftigt, på grund av att SSA bestämde att inga resebidrag skulle utbetalas till deltagarna.

Flertalet inbjudna hade därför inte råd att delta.

SSA:s motivering var att resurser saknades. Grundplåten för SSA:s Ungdomsfond utgjordes av en donation på en miljon kronor. Avkastningen på fonden har varit god och dess värde har vuxit. SSA:s motivering, att det inte fanns pengar för stöttning av ungdomsträffen på Kvarnberget, förefaller därför vara såväl ogrundad som obegriplig.

/Erik SM7DZV

 

Därefter blev det radiokörning. Vi använde två stationer, en Yaesu med PA och tillgång till alla antenner på SK0UX. Sedan startade vi en remotestation med en Elecraft K3 och PA plus några quad antenner.

Vid SSA-flaggan fr v SA3BXA Magnus,SA6BET Wilhelm, SA2BLV Peter, SA2PKA Petter och SA5ICC Jonas.
Klicka på bilden för att se den i större format.

Några av ungdomarna hade aldrig kört kortvåg, men efter några QSO:n så var det full fart. Vi hade tur det blev en fantastiskt fin sporadisk E-öppning på 6 meter. Många QSQ:n blev det. Planerad hemgång var satt till kl 22.00 men ingen ville åka hem, så det blev två timmar till.

Besök på FRA
Programmet fortsatte på lördagen med besök ute på Lovön och FRA. Sedan åter för radioträning på Kvarnberget. Det blev en hel del kortvåg, sedan, på sen eftermiddag, startade 6 meters testen. Ungdomarna fick också träna digitala trafiksätt. På söndag får de rusa upp och springa ut i skogen och jaga radiorävar.

Peter SA2BLV var den som anordande ungdomsträffen. Jonas SM5PHU var med från SSA. Jag SM0DZB Tore svarade för kortvågsträning och visning av SK0UX. Per-Olof SM5EPO körde digimoden och 6 meter contest. Urban SM5OXV tog hand om de unga rävarna på söndagen.

Kul träff var det och radiohungriga ungdomar!
73 de Tore

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com