Rävjaktsresultat från Gunnars Mara

Posted by Erik SM7DZV on 23 juni, 2017 in Nyheter |

— Av PA Nordwaeger SM0BGU —

Vårsäsongens avslutningsjakt, traditionellt arrangerad av Gunnar Svensson och med 12 st rävar, 7 st ordinarie på 3580 kHz och 5 st ganska svaga, kontinuerligt sändande och på olika frekvenser. Tuff terräng med täta skogspartier, en del halvblöta kärr och en och annan brant att klättra uppför. Bra väder, bortsett från en kort intensiv regnskur strax före start. Efter jakten bjöd banläggaren på grillkorv, dricka, bastu och dopp i sjön.


Magnus SA5MOG skickade följande berättelse om sitt äventyr under jakten:

Tack för att du arrangerade igår! Det var en lång, kämpig men samtidigt kul bana, men jag sprang lite tokigt som vanligt så GPS’en stannade på drygt 11km till slut.

Jag fick in 2:an norrut från parkeringen vilket ju var helt galet. Jag stod precis bredvid en bil på parkeringen, och det är antagligen inte optimalt. Jag flyttade mig en bit när jag kom på det och de andra bäringarna blev betydligt bättre. Jag tog 3530-sändaren tidigt, men jag upplevde att den stannade upp ett par minuter när jag började närma mig. Jag tog lite fler bäringar när jag till slut hittade den, och när jag sprang tillbaka mot
6:an så mötte jag Roffe som ropade om jag hörde sändaren, så då verkar den ha stannat upp igen.

Jag tog 6:an därefter i stort sett på kompass efter att den slutade sända ett pass. Det där berget var inte nåt kul att ta norrifrån. Hittade den ju på sydsidan till slut precis när den skulle sända igen.
Lite trassel i början, men det gick bra på slutet. Hann få till den där 3560 (?) uppe vid villaområdet som en extra bonusrunda på slutet. Den hördes igen när jag var på väg in mot bastun, och ingen CW som störde just då. Hade 20 minuter kvar, så jag lade i en växel och drog full fart upp till den och tillbaka.

Nu blir det vila i några dagar, benen är som spaghetti idag.

 

Resultat:

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com