Massiv explosion på solens bortsida

Posted by Erik SM7DZV on 24 juli, 2017 in Nyheter |
I går, den 23 juli, efter klockan 10 på kvällen, rapporterade Spaceweather.com att NASA och den Europeiska rymdflygmyndigheten observerat en massiv explosion på den bortre sidan av solen. Jorden väntas inte bli påverkad av händelsen.

 

Ett spektakulärt koronamassautkast, en CME, slungades ut genom solens atmosfär och verkar nu vara på väg mot Mars. Jorden kommer inte känna av effekterna av smällen på grund av sitt läge på motsatt sida av solen. Dock kommer källan till utbrottet, gamla solfläck AR2665, vända tillbaka mot vår planet i början av augusti. Den kan då komma att orsaka en ny omgång geomagnetiska stormar och norrsken.
Läs mer på dagens utgåva av Spaceweather.com.
/Erik SM7DZV

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com