Här är Transportstyrelsens register

Posted by Erik SM7DZV on 8 augusti, 2017 in Nyheter |

— Nyhetskommentar av Erik SM7DZV

Amatörradionyheterna — Även beredskap
och nationell säkerhet.

När Transportstyrelsen kontrakterade ut drift och underhåll av sin IT-verksamhet lämnade myndigheten skyddsvärda databaser till IBM. IBM skickade i sin tur databaserna vidare till de utländska företag, som lämnat lägsta anbud på datahanteringen. Därmed fick personer som inte genomgått svensk säkerhetskontroll tillgång till data av absolut yttersta vikt för det svenska samhället.

Regeringen Löfven har kritiserats för det som kritikerna uppfattat som brister i dess interna information. Märkligt nog har inte mycket sagts om det politiska ansvaret, nuvarande och tidigare, för den substantiella skada vårt land har lidit genom det aningslösa beslutet att lämna över databaserna till IBM.

Finns det fler myndigheter med lik i garderoberna?
En fråga återstår, när det nu blivit känt vilka register som Transportstyrelsen  lämnat ut: Finns det garantier att inte fler myndigheter har agerat på liknande sätt? Finns det fler myndigheter med ytterligare lik i garderoberna?

Här är Transportstyrelsens databaser
För att ge våra läsare möjligheter att på egen hand reflektera över situationen publicerar vi här SVT:s förteckning
över Transportstyrelsens databaser
.


Eftertext
Murphy´s Law of Combat (minnesregler för soldater):

Glöm aldrig att den som tillverkade ditt vapen var den som lämnade det lägsta anbudet.
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com