Nya mobiler och växlar handikappar fler och fler

Posted by Erik SM7DZV on 24 augusti, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

En legendarisk rehabiliteringsläkare i Kalmar förkunnade under flera årtionden att människor inte är handikappade. Det är omgivning, redskap och verktyg som handikappar.

Uppfattningen har fått förnyad aktualitet sedan det visat sig att moderna telefoner och telefonväxlar blir svårare och svårare att använda för fler och fler.

GP har i veckan rapporterat om hur moderna mobiltelefoner och växlar handikappar fler och fler. Såväl äldre som hörselskadade och människor med synnedsättning får allt svårare att höra alternativ och klicka på siffror på pekskärmar.

Blind om telefonväxeln: ”Man har inte en chans”
Det är svårt för blinda och synskadade att ringa till vården, myndigheter och andra verksamheter som har telefonväxlar med knappval. Vid knappval måste man ofta trycka på telefonens nummerdisplay för att kopplas vidare. Men då stöter synskadade och blinda på problem.
Klicka här för länk.

Nya mobiler och telefonväxlar ger stora problem
Utvecklingen av smarta telefoner och automatiska växelsystem försvårar telefonsamtal för många. Både äldre, hörselskadade och folk med synnedsättning får allt svårare att höra alternativ och klicka på siffror på pekskärmar.
Klicka här för länk.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com