Nytt EU-direktiv med krav
på info om restriktioner för radioutrustning

Posted by Erik SM7DZV on 29 augusti, 2017 in Nyheter |

PTS meddelar att EU-kommissionen har beslutat att tillverkare av radioutrustning ska informera om eventuella restriktioner för användningen av – eller krav på tillstånd för – radioutrustning som tillverkaren släpper ut på marknaden.

Den nya EU-förordningen gäller från och med den 9 augusti 2018.

Det kan finnas radioutrustning som på grund av nationell frekvensallokering endast får användas i vissa EU-medlemsstater. För viss utrustning kan det också finnas krav på tillstånd att använda radiosändare eller andra restriktioner såsom förbud mot användning utomhus.

Finns det sådana restriktioner eller krav ska informationen på förpackningen möjliggöra identifiering av den EU-medlemsstat eller det geografiska område i en medlemsstat där det finns restriktioner eller krav. Denna information ska kompletteras i bruksanvisningen.

Länkar till PTS:
Mer information om reglerna kring radioutrustning.
PTS pressmeddelande i sin helhet

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com