ARDF Sprint i Druskininkai i Litauen
Tungt för svenska deltagarna även idag

Posted by Erik SM7DZV on 6 september, 2017 in Nyheter |

Gunnar Svensson efter målgång.

— Text och bild: Lars SM0OY —

Onsdagen bjöd på en smula sol, en smula regn och resten gråväder. Löparna i sprinttävlingen hade väldigt bråttom, vilket gav segrartider runt 16 minuter. Tävlingen avgjordes i skogen direkt bakom förläggningen.  För det svenska laget gick det inte fullt så fort, men bra i alla fall. Herrarna hade mellan 28 och 35 minuter.

Svenska placeringar:
I klass H60: 11 Peder SM0GNS, 14 Peter SM5KMU, 15 Jan SM5FUG
I klass H70: 12 Bosse SM5CJW, 13 Gunnar Svensson, 15 Leif SM5EZM

Gunnar: ”Bara att kuta på sina bäringar…”
Gunnar Svensson, en gång i tiden vår bäste junior, numera fullvuxen bland herrar70:

Karta från tävlingen med alla sändare utsatta.

– Jag gillar egentligen ”maratonjakter” bättre. I sprint går det alldeles för fort för mig. Kartan behövs knappt. Den stoppar man i bakfickan. Det är bara att kuta på sina bäringar. Vilka kontroller jag ska ha skriver jag på handleden med en kulpenna.

 ARDF – Karta vid sprint
ARDF Sprint kan ske på karta i skala 1:5000. På kartan finns start, åskådarkontroll (S) och mål. Det är allt de tävlande får. Vilka sändare de skall uppsöka står i en särskild tabell. I terrängen finns 5 + 5 sändare. Fem som sänder långsamt (1 – 5) och fem snabbare (11 – 15). De lika ålderskategorierna skall finna olika många sändare.

73  de Lars  ly/sm0oy

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com