Tredje tävlingsdagen i ARDF-EM i Druskininkai:
Lagguld och individuellt brons till H70-löparna

Posted by Erik SM7DZV on 8 september, 2017 in Nyheter |
Uppdaterat 2017-09-09: Video från Bosses SM5CJW målgång.

Under den tredje tävlingsdagen vann de svenska H70-herrarna lagguld i rävjakts.-EM. Överst på pallen från vänster Gunnar Svensson, Bosse SM5CJW och LeifSM5EZM.

2017-09-07

— Text och foto Lars SM0OY —

Idag visade de svenska herrarna i H70 verkligen vilka som var äldst, snabbast och vackrast. Bo SM5CJW låg länge tvåa. Men annan blågul dök plötsligt upp på denna plats, så Bosse blev trea. Denne blågule tvåa var dessvärre från Ukraina. Men så – då kom Gunnar Svensson i en oherrans fart och blev trea. Bosse fyra. Leif SM5EZM blev sexa.

H70-herrarna erövrade på detta sätt EM-guld i lag och en individuell bronsmedaljl. Det var trångt på prispallen, men som grabbarna tyckte: Lite får man väl tåla!

Uppdaterat: Video från Bosses SM5CJW målgång
Bosse SM5CJW kom in litet snett till målet. Han fick springa uppför en backe utanför målkorridoren, stämpla vid målräven och sedan nedför backen men inom målkorridoren.  Länk

 

Peter SM5KMU efter målgången: Sitter och försöker skilja på tre och fyra…

Nu ska vi inte glömma ynglingarna i H60. De gjorde också bra lopp, men andra var snabbare. Peder SM0GNS kom sexa, Peter SM5KMU tolva och Janne SM5FUG på tjugonde plats av 31 startande. Peter som hade litet över en timme i skogen berättade så här:

Reflexer  ställde till det för Janne SM5FUG
– Tvåmeterstävlingar är alltid knepiga. Signalerna varierar snabbt och ibland hör man reflexer. Jag var på väg till min tredje, av fyra kontroller. Signalerna blev svagare, men så blev de starkare igen. Men först efter en stund märkte jag att det var fyran jag var på väg mot. Helt om och mot trean igen. Nu gick det rätt.

Racerterräng
Tävlingen inleddes i ”nästan solsken”, men bara 6 (plus)grader. Men när vi kom fram till startplatsen hade tempen stigit till 10. Dagens tävling var en ”Klassisk” där de svenska herrarna hade fyra sändare på två meter att leta rätt på. Skogen bestod av höga tallar på en sandhed med en del kullar och raviner. Undervegetationen var gles och utan taggiga buskar.

Under fredagen är det tävlingsuppehåll men en utflykt ned på byn med PA Nordwaeger SM0BGU.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com