PTS tar Canal Digital och Viasat i örat

Posted by Erik SM7DZV on 13 september, 2017 in Nyheter |

Canal Digital och Viasat träffar avtal med sina kunder med bindningstider på mellan 27 och 30 månader. Lagen om elektronisk kommunikation stadgar att den inledande bindningstiden inte får vara längre än 24 månader.

Nu kräver PTS att de båda företagen håller sig inom lagens ramar.

PTS har nu underrättat Canal Digital och Viasat om att de måste följa lagen om elektronisk kommunikation (LEK) gällande längden på inledande avtalstid. Enligt LEK får inte den inledande bindningstiden vara på mer än 24 månader.

Både Canal Digital och Viasat träffar avtal med sina kunder med bindningstider på mellan 27 och 30 månader. Avtalstiden är uppdelad i ett antal betalningsfria månader inledningsvis och följs därefter av 24 månader mot betalning. Eftersom abonnenter inte har möjlighet att frångå avtalet utan att det tillkommer kostnader bör de inledande månaderna ses som del av den totala inledande bindningstiden. Eftersom den enligt LEK inte får vara på mer än 24 månader anser PTS att bolagen bryter mot lagen.
Läs pressmeddelandet från PTS

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com