Ölands Radioamatörer anordnar
förstahjälpenkurs med Hjärt-lungräddning

Posted by Erik SM7DZV on 24 september, 2017 in Nyheter |
Gösta Toreld över hjärt-lungräddning vid Rödakorskurs i Böda hösten 2017. Foto Erik SM7DZV

Gösta Toreld, Böda, övar hjärt-lungräddning vid Rödakorskurs i Böda hösten 2017. Foto Erik SM7DZV

— Av Erik SM7DZV —

För något halvår sedan fick jag frågan från en medlem i Ölands Radioamatörer, om vi skulle kunna genomföra en kurs i hjärt-lungräddning. Efter kontakter med Röda Korset har vi fått klartecken och datum är satt till den 11 oktober.

Kursen är på sex timmar (heldag från klockan 9 till klockan 16.15). Den avgift, 100 kronor, klubben tar ut av kursdeltagarna är för fika och lunch. MSB betalar instruktören och hans kostnader, klubben betalar lokalhyran.

Fortfarande platser kvar
Vi senaste styrelsemötet förklarade flertalet närvarande att man var intresserade av att delta. Kursen har plats för 14 deltagare. Några platser finns kvar. Radioamatörer inom pendlingsavstånd har  möjligheter att delta. Sista anmälningsdag är den 1 oktober.

Länk

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com