Amerikanska Röda korset vädjar om hjälp
av 50 radioamatörer under 3 veckor i Puerto Rico

Posted by Erik SM7DZV on 27 september, 2017 in Nyheter |
Uppdaterat 2017-09-27: Länk till New York Times:
Förödelsen på Puerto Rico ur fågelperspektiv.
Se de skakande bilderna.

— Av Erik SM7DZV —

Amerikanska Röda Korset har vänt sig till ARRL och bett om hjälp från 50 radioamatörer för räddningsarbete i orkandrabbade Puerto Rico.

ARRL:s ordförande Rick Roderick, K5UR, har vidarebefordrat nödropet till föreningens samtliga medlemmar.

 

50 frivilliga radiooperatörer söks
Röda korset behöver upp emot 50 radioamatörer som kan hjälpa till att registrera, skriva in och lämna in information om katastrof-överlevande i Röda Korsets Safe and Well-system. Kvalifikationskraven som ställs är mycket specifika

Det krävs kunskap on Winlink, amatörradiolicens av generalklass eller högre och tidigare erfarenhet av arbete i katastrofområden. Uppdraget kommer att gälla för upp till tre veckor och på Röda Korsets bekostnad.

För första gången på nära 75 år i de båda organisationernas relationer  har det amerikanska Röda Korset (ARC) har bett ARRL om hjälp med hjälpinsatser i Puerto Rico. Orkanen Maria har förstört öns kommunikationsinfrastruktur. Utan elektricitet och telefon, och med de flesta av mobiltelefonsiterna utslagna, är miljontals människor avskurna från kommunikation med omvärlden. Skolor kan inte nå lokala räddningstjänster och människor kan inte få kontakt med sina anhöriga. I brevet pekar ARRL:s ordförande ut två möjligheter att hjälpa till: Som radiooperatör hos Röda Korset och genom att ge bidrag till Ham Aid.

Ge bidrag til Ham Aid.
ARRLs stödprogram används för stöd till amatörradioinsatser vid katastrofer, bland annat till ARES, Amateur Radio Emergency Service.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com