DARC tar kamp mot LED-lampor som stör radio

Posted by Erik SM7DZV on 1 oktober, 2017 in Nyheter |
Uppdaterat 2017-10-01: FOTNOT om SSA:s arbetsgrupp för EMC-frågor.

 

— Av Erik SM7DZV —

Southgate rapporterar att tyska Deutsche Amateur Radio Club (DARC) har skickat ut pressinformation,  där LED-lampor som används i hushållen pekas ut som en källa till störda radiofrekvenser. Southgate har hämtat sina uppgifter från Elektor Magazine.

Länk: Läs artikeln hos Southgate.

 


FOTNOT

Men SSA:s arbetsgrupp för EMC-frågor
Vart tog den vägen?

Under 2014 och fram till och med första halvåret 2015 förekom ett antal rapporter om SSA:s arbete för att begränsa EMC-störningar, från bland annat led-lampor. SSA gjorde mätningar och anmälde undermåliga produkter till Elsäkerhetsverket. I juni 2014 knöt SSA även kontakt med Rohde & Schwarz vilket ledde till att företaget anslöt sig till SSA:s dåvarande arbetsgrupp om EMC-frågor.

SSA:s sista kända avtryck på EMC-området är från 2015
Enligt SSA:s hemsida är föreningens sista kända avtryck på EMC-området från juli och december 2015. I juli rapporterades att Elsäkerhetsverket hade utfärdat försäljningsförbud på en viss LED-produkt, till följd av en anmälan som SSA hade gjort tidigare. I december samma år rapporterades att SSA har gjort mätningar på 11 olika LED-lampor. En av dessa överskred gränsvärdet och anmäldes till Elsäkerhetsverket.

Vad som hänt därefter är höljt i dunkel,.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com