Något för alla er med tillgång
till gammal militär radioutrusting:
Surplus Vintage Radio Test in Europe

Posted by Erik SM7DZV on 3 oktober, 2017 in Nyheter |
Uppdaterat 2017-10-08.

Matthias DJ7RS, april 2017, vid en förbindelse mellan Nixdorf Museum (Paderborn) och Blechtley Park med sändning av ENIGMA-krypterad kod på telegrafi med historiska radiostationer. Matthias var radiooperatör med anropssignalen DL0HNF.
Foto:Jan Braun, Heinz Nixdorf Forum Paderborn
Se länk till Amatörradionyheterna nedan.

— Av Erik SM7DZV —

Från den 15 till den 29 oktober 2017 inbjuds alla radioamatörer med tillgång till en fungerande gammal militär radiostation till aktiviteten “Surplus Vintage Radio Test in Europe”. Aktiviteten går på 80- och 40-metersbanden, på CW, AM och SSB. Se regelverk och föreslagna frekvenser nedan.

Test: Ju äldre station desto högre poäng
För att delta behöver man inte vara gammal militär radiooperatör. Det är åldern på radiostationen som räknas. Radiostationerna på båda stationsplatserna – både sändande och mottagande – måste ha använts inom militärt samband. Det är en test, och ju äldre station desto högre poäng för förbindelsen: 5 poäng för stationer från tiden från Andra världskriget eller tidigare, tre poäng för rörstationer från tiden efter 1945, två poäng för stationer med rör och transistorer och en poäng för transistoriserade radiostationer.

 

Matthias DJ7RS.
Foto: Besim Mazhiqi

Privat initativ
Som framgår av inbjuda rör det sig inte om någon föreningsaktivitet. Det handlar helt enkelt om några gamla militära telegrafister, som tycker att det är trevligt att köra amatörradio på gamla ”gröna” stationer, och som därför bjuder in likasinnade. Ursprunglig initiativtagare är Mario Galasso, IK0MOZ.

 

Matthias DJ7RS – känd från SOCWA

Vi har fått informationen från Matthias DJ7RS (känd från SOCWA). Kontakta iw5bar@yahoo.it för frågor och förtydliganden.

 

Länkar mm:
Regler på engelska
. Klicka här: October Test Rules_Regler
(Dokumentet har redigerats av Erik SM7DZV).
Loggboksblad. Klicka här: 2017_October_test_log 
Rapport från förra året. Klicka här: Report 2016Eng

Läs Amatörradionyheternas rapportering kring den Enigmakrypterade telegrafisändningen i april

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com