Reuters: Ryska regeringsstödda hackare stal
topphemliga data från amerikanska NSA 2015

Posted by Erik SM7DZV on 8 oktober, 2017 in Nyheter |

Reuters Rubrik: Ryska hackare stal data från NSA.
Klicka på bilden för att komma till Reuters artikel.

— Av Erik SM7DZV —

WASHINGTON 2017-10-05

Nyhetsbyrån Reuters nätupplaga refererar till uppgifter i Wall Street Journal och Washington Post, som rapporterar att ryska regeringsstödda hackare under 2015 stal klassificerat hemliga uppgifter från NSA, National Security Agency. Enligt Washington Post har en anställd vid en av NSA:s underentreprenörer fört över informationen till sin dator i hemmet.

Wall Street Journal, som citerar oidentifierade källor, uppger att stölden omfattar information om hur hur utländska datorsystem ska penetreras samt om hur man ska skydda sig mot cyberattacker. Wall Street Journal skriver att hacket, som inträffade 2015, sannolikt är den mest betydande säkerhetsläckan fram till dess.

Arbetade vid en hackningsenhet
I en senare artikel uppgav Washington Post att den anställde hade arbetat vid NSA:s enhet för ”Skräddarsydda åtkomståtgärder” (Tailored Access Operations), en enhet som består av elithackare. Den anställde fick sparken 2015.

Den topphemliga underrättelsetjänsten NSA  har avböjt att kommentera. Om uppgifterna bekräftas, skulle hacket markera det senaste, i en rad av avslöjade sekretessläckor från NSA, inklusive Edward Snowdens avslöjanden 2013.
Länk till Reuters artikel

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com