SR om Radiogodis: — En fråga om upphovsrätter
Vill träffa eldsjälarna bakom Radiogodis
Öppnar för ett radions Öppet Arkiv

Posted by Erik SM7DZV on 27 oktober, 2017 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

— En av tankarna med upphovsrätten är att de som skapat och framfört t.ex. musik och sketcher också ska få ersättning när det används.  Sveriges Radio betalar t.ex. för en rad olika upphovsrätter för musiken vi spelar som då går till bland annat artister och kompositörer.

Det säger Leif Eriksson, projektledare för populära webbkanalen Sveriges Radio P4 Plus i en kommentar till vår artikel om stängningen av Radiogodis.se. Leif Eriksson förtydligar:

Leif Eriksson
projektledare för P4 Plus

— Det är i det perspektivet vi nu måste se diskussionen med Radiogodis. Dessutom finns det verk på sidan som Sveriges Radio inte har upphovsrätt för. Och då blir problematiken ännu större.

 

Leif Eriksson
Leif Eriksson (64) är projektledare sedan två år för P4 Plus.

P4 Plus
P4 Plus är en heldigital musikkanal som spelar musiken som inte hörs i någon annan kanal. Här hörs Smoke Rings, Da Capo och svensktoppar från 60-och70-talet.

Programledarna Lisa Syrén och Ulf Elfving hörs på helgerna och Marika Rennerfelt och Claes-Johan Larsson på vardagarna.

Leif har jobbat på Sveriges Radio i 37 år och varit chef både på P4 Malmöhus och P4 Gävleborg och på Ekot.

”Det roligaste jag hittills gjort…”
— Att få vara med och starta och utveckla P4 Plus tillsammans med lyssnarna är det roligast jag hittills gjort på Sveriges Radio, säger Leif.

— Via Radiogodis har medborgarna på ett enkelt sätt fått tillgång till stora delar av Sveriges Radios programutbud i form av älskade program, omtyckta programledare och musiken, säger Leif Eriksson.

Klicka på bilden för länk till P4 Plus.

”Uppskattat och önskat”
— Jag vet som projektledare för P4 Plus att just detta är uppskattat och verkligen önskat av de lyssnare som aldrig hör musiken från sin barn-och tonårstid och uppväxten. Minnen, nostalgi och glädje vittnar lyssnarna om och den här önskan ska vi som public serviceföretag ta på allvar.

”P4 Plus SR:s mest avlyssnade heldigitala kanal”
— Starten av P4 Plus som är en webbkanal och som spelar musik från 20-talet och framåt är ett steg i den riktningen och uppskattningen har inte låtit vänta på sig. P4 Plus är SR:s mest avlyssnade heldigitala/webbunika kanal och har varit det i ett år.

”Tanken på Öppet Arkiv tilltalande”
— Jag tar frågan om Sveriges Radio kan öppna sina arkiv mer och på ett enklare sätt göra programmen tillgängliga. Tanken på ett Öppet Arkiv är tilltalande och i linje med våra tankar och jag ska ta frågan vidare om vad som kan göras inom projektet P4 Plus.

”Hoppas på möte med eldsjälarna bakom Radiogodis”
— Jag hoppas också på ett möte med eldsjälarna bakom Radiogodis för konstruktiva samtal och naturligtvis för att få tankar, kunskap och idéer för framtiden.

Bästa radiohälsningar
Leif Eriksson
Projektledare Sveriges Radio  P4 Plus

 

Länkar:
Amatörradionyheterna om stängningen av Radiogodis.se      Amatörradionyheterna: Artikel om P4 Plus, (2017-03-18).

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com