9U4M hälsar: Massor av antenner till din tjänst!

Posted by Erik SM7DZV on 8 november, 2017 in Nyheter |
Uppdaterat 2017-11-11

 

Klicka på bilden för att komma till expeditionens hemsida på nätet.

— Av Erik SM7DZV —

DX-peditionen i Burundi har äntligen fått ut sin radioutrustning från tullen och rapporterar goda nyheter:

Vi har goda nyheter från vårt qth vid Bujumbura vid stranden av Tanganikasjön. Vi arbetar hårt för att sätta logga era callsigns  och vi räknar med att nå målet på 20 000 QSOn i kväll.

Den andra goda nya är att vi redan satt upp 19 antenner (Ja ni läser rätt: 19 antenner!) och så att vi kan arbeta alla band på alla trafiksätt.


Publicerat 8 november
Uppdaterat 2017-11-09 klockan 16.00:

Antingen har teamet glömt uppdatera sin hemsida eller också ligger deras radioutrustning kvar på det lokala tullkontoret. /SM7DZV

Problem för 9U4M DX-peditionen i Burundi
Tullen släpper inte igenom deras radioutrustning

9U4M, Mediterraneo DX Club, är i Burundi för att köra radio. Lätt har de det inte. Tullen har lagt beslag på radioapparaterna.

Expeditionsledningen hoppas enligt hemsidan, att idag få loss sin utrustning. Tills dess kör man på några radiostationer som man hade med sig i handbagaget.

”Oroa er inte, vi är i  god form”, skriver den italienska DX-peditionen som just nu är i Burundi och där man planerat vara aktiva från den 6 till den 17 november. Gruppen är QRV.

Problemet är bara att tullen har lagt beslag på radioutrustningen. Det som slunkit igenom nålsögat är så vitt känt tre små transceivrar, typ IC-706 som transporterades som handbagage, och några hemgjorda wireantenner.

Varje pryl granskas
Allt det andra ligger hos den lokala tullen och väntar. Varje pryl granskas en och en. Det handlar med största säkerhet om hur mycket is i magen som gruppen har, hur länge man kan vänta, och – inte heller osannolikt – hur mycket man har möjligheter till, och är beredd, att till sist betala i mutor.

Gruppen QRV från Hoi An, Vietnam 2015
För två år sedan genomförde gruppen en DX-pedition från Hoi An i Vietnam. Den gången krånglade myndigheterna också, men in kom man. Helt utan mutor.

2015 liksom nu drabbades gruppen av dåliga kortvågskonditioner.  Det kan inte tulltjänstemännen lastas för.

Länk
Wikipedia: Burundi

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com