Lördagens SL-test
”Sämsta konditionerna någonsin”

Posted by Erik SM7DZV on 12 november, 2017 in Nyheter |
Uppdaterat 2017-11-14. Se läs mer.

Arkivbild: Erik SM5DRW som operatör på A1:s amatörradiostation SL5CZ. Året var 1965. Riggen i bakgrunden en Ra-200. Törs man anta att  amatörradiostationen i förgrunden är en Hallicrafter SX-101A och att sändaren en Hammarlund HX-500?
FOTO: Privat.

— Av Erik SM7DZV —

— Lördagens SL-test gick i de sämsta konditioner jag varit med om under de år jag har varit med, säger Erik SM5DRW i Nyköping.

— Det var fruktansvärt dåligt. Hur det var med aktiviteten går det ju inte att säga något om förrän loggarna kommit in. Det är ju svårt att säga nånting om stationer som man inte hör…

Erik körde som vanligt med stationssignalen SL5ZXR, FRO Nyköping.

 

— På 40 meter hade jag bara två kontakter på telegrafi och ingen på telefoni, säger Erik. På telegrafi hade jag kontakt med SL1FRO, Lars SM0OY, som körde från ISA-buren på Fårö. Han var nätt och jämt hörbar hos mej. Sedan hade jag också kontakt med OH3GZ.

— På 80 meter hade jag 11 kontakter på CW och 13 på foni. Signalstyrkorna var botten, och till det kom ryska och tyska tester som gjorde situationen ännu svårare. När det gäller konditioner var det här den sämsta SL-test jag någonsin deltagit i, säger Erik. Och fortfarande har vi tre år kvar kvar tills vi når solfläcksminimum.


Uppdaterat 2017-11-14

20 insända loggar
Insända loggar hittills: 20, som vanligt fler på telefoni än på telegrafi.
Usla konditioner som tidigare sagts.  På 40 meter har redaktionen bara hört talas om fyra stationer: SL5ZXR Erik SM5DRW i Nyköping, SL1FRO Lars SM0OOY på Fårö och OH3GZ,  Jukka i Finland.

Den fjärde stationen fanns på Gotland: SL1SAE med operatören Eric SM1TDE. Stationssignalen, ex. Tingstäde Radio, vald som hyllning till bortgångne DL1 Rikard SM1CQA.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com