Sverige klarar inte hemlig information vid kris

Posted by Erik SM7DZV on 17 november, 2017 in Nyheter |

Klicka för länk till Ny Teknik.

En TT-artikel om dålig krisberedskap i Sverige återges idag av flera media. Totalförsvarets behov och dagens distributionssystem av dagligvaror och drivmedel går inte ihop.

Mat, diesel och el. Livsviktiga varor i en krissituation. Efter år av misskötsel ska det civila försvaret byggas upp – och näringslivet måste vara med, enligt staten. Men i företagen hopas frågorna för hur det ska gå till.

ICA Sverige: ”Optimerat för färska varor till kunderna”

– Vi har optimerat vår verksamhet för att ha färska varor till våra kunder. Att ha en beredskap för ett totalförsvar och en lagring går i dagsläget inte i linje med det, säger Ulrika Dahlin, chef för risk och säkerhet på Ica Sverige.

Som exempel nämner Dahlin att bolagets nordligaste lager ligger i Borlänge och alla lastbilar är utlagda på entreprenad. Att få fram livsmedel till hela landet vid höjd beredskap eller krig kan bli svårt.

Länk:
Till artikel i Ny Teknik: Klicka här.

//Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com