Video om amatörradio – Internets föregångare

Posted by Erik SM7DZV on 28 november, 2017 in Nyheter |

Skärmklipp ur videons historiska del.
Klicka på bilden för länk till Mark Svobodas video.

— Av Erik SM7DZV —

På nätet finns ett mycket stort antal videofilmer som handlar om amatörradio. En av dem, som redan har sju år på nacken, heter Ham Radio – Ancestors of the Internet, Amatörradio – Internets föregångare.

Videon ger en sammanfattande överblick av amatörradio, från dess tidiga historia till dess betydelse för dagens kommunikation. Där visas på ett enkelt sätt skillnaden mellan amatörradion förbindelse från punkt till punkt och dagens världsomspännande digitaliserade kommunikation.

– Har amatörradio någon betydelse för samhället idag, frågas det i programmet.

Se själv. Avgör själv.

Ham Radio – Ancestors of the Internet är ytterst sevärd, och videon rekommenderas som obligatorium för var och en som är nybörjare eller som bara planerar att ge sig in i hobbyn. Att den dessutom är intressant för alla medelålders radioamatörer och rena nostalgikällan för alla oss äldre försämrar inte situationen.

Klicka på bilden ovan, eller här, för en länk till elva ytterst välanvända minuter.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com