SK6AW, Hisingens Radioklubb firade 50 år

Posted by Erik SM7DZV on 4 januari, 2018 in Nyheter |
Uppdaterat 2018-01-07: Uppgift om fotograf korrigerad.

Sture SM6CKS Grundare av Hisingens Radioklubb. Jubileumstalare vid 50-årsjubileet. Berättar om hur det hela började.

— Text Pelle SA6BGR  — FOTO Göran SM6SCM —

Hisingens radioklubb SK6AW firade 50-årsjubileum i november. För att uppmärksamma händelsen har klubbens medlemmar bland annat aktiverat en jubileumssignal, 7S50AW, under november och december månad. Responsen har varit god från internationella radioamatörkollegor men även nationellt har signalen luftats bland annat i november månads MT på SSB.

Den 18 november ordnades en jubileumsfest för medlemmar och tidigare medlemmar tillsammans med YL och XYL. Deltagarna fick möjlighet att under trevliga former återknyta bekantskapen med klubbens historik i form av bland annat tal från klubbens grundare Sture SM6CKS.

 

Näste man på talarlistan: Ulf SM4CVE, medlem nummer 3 i SK6AW har många intressanta episoder att förtälja.

… liksom Bo SM6DGF, som berättade om SM6ASD.

Ytterligare medlemmar stod på talarlistan denna kväll bland dem Ulf SM4CVE och Bo SM6DGF som båda berättade historier relaterade till spännande historik och intressanta radioamatörkollegor som haft samröre och betydelse för klubben genom åren.

Tester viktigt för klubben
”Contesting” har alltid varit i fokus för klubben och det finns anledning att med stolthet konstatera fina framgångar som uppnåtts under de gångna 50 åren som klubben existerat. Medlemmarnas engagemang i att bygga goda förutsättningar för att prestera bra resultat i olika ”Contests” har visat sig genom åren som gått. Det finns alla anledning att försöka bibehålla detta engagemang även i framtiden.

… aktiva medlemmarna är det viktiga i klubbverksamheten
God mat, en och annan allsång och diverse lotterier förhöjde stämningen ytterligare med påföljd att kvällen gick mycket fort i det muntra sällskapet. En kväll som denna blir man även påmind om att det viktiga i en klubbverksamhet är samtliga medlemmar som fortfarande är eller har varit delaktiga i formandet av SK6AW. Medlemmarnas delaktighet på olika sätt säkrar klubbens framtida framgångar i många år. Vi skildes åt denna kväll nöjda med arrangemanget och ser med glädje fram emot nästa jubileum.

SA6BGR/Pelle
Ordförande SK6AW Hisingens Radioklubb

Pelle SA6BGR t.h. delar ut 1:a priset i ett lotteri till Ingemar SM6CMU.

God mat och dryck förgyllde stämningen för deltagarna på jubileumsfesten.

 

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com